Les Valls de Valira aprova la moció de la consulta per unanimitat

Ahir al vespre, l'Ajuntament de les Valls de Valira va aprovar la moció de suport la consulta sobre la independència de la nació catalana. La moció la va presentar el regidor de CiU Marc Porta proposada per un grup de veïns del municipi. La moció es va aprovar amb el vot a favor de tots els regidors del consistori: 4 de CiU, 1 del PSC i 1 d'ERC. Al ple van assistir alguns dels veïns que volen tirar endavant la consulta i membres de l'Alt Urgell Decideix.

Les Valls de Valira és el cinquè municipi de la comarca que aprova la moció però és l'únic, a part de la Seu, on hi ha un grup de gent disposada a muntar la consulta. L'Alt Urgell Decideix està disposat a donar tot el suport necessari als veïns de les Valls de Valira per poder garantir l'èxit de la consulta.

Ós de Civís

Les Valls de Valira té la peculiaritat de ser el segon municipi més gran de l'Alt Urgell i amb molts nuclis de població petits i dispersos. Això fa que l'organització d'aquesta consulta hagi de ser diferent a la que es fa a les ciutats més grans, com la Seu d'Urgell.


Castellar Decideix dóna suport a la Consulta Popular que es farà a la Seu el 25 d'abril

Sis membres de la plataforma de Castellar Decideix de la població de Castellar del Vallès van venir a la Seu d'Urgell per fer una trobada amb els membres de l'Alt Urgell Decideix el dissabte 23 de gener.
Durant la reunió, els components de Castellar Decideix vna explicar com havien fet el procés per dur a terme la consulta popular sobre la independència el passat 13 de desembre. Inicialment, l'Ajuntament de Castellar del Vallès no els facilità la feina però 48 hores abans de la Consulta Popular van poder comptar amb locals municipals i material. Per demostrar la total transparència i seriositat del procés i les traves institucionals que havien de salvar, van decidir fer venir 3 observadors internacionals que avalessin la consulta.
Malgrat el poc temps que van tenir per preparar-ho i la poca experiència en aquests processos van quedar prou satisfets amb la participació final.

L'Alt Urgell Decideix agraeix a la plataforma Castellar Decideix haver pujat a la Seu i poder compartir tota la informació i detalls del seu procés. La trobada va ser molt profitosa i engrescadora.

El Consell Plenari

La nostra entitat, l'ALT URGELL DECIDEIX, vam assistir al Consell Plenari que es va fer el dissabte 16 de gener a Molins de Rei.
El Consell Plenari està composat per totes les plataformes que estan preparant Consultes Populars sobre la Independència arreu de la nació catalana. És un dia de trobada on s'aporten idees i es prenen decisions en assemblea. La Coordinadora Nacional per a la Consulta sobre la Independència també hi va ser present. Vam aprofitar per contactar amb diferents membres de la Coordinadora Nacional i convidar-los a venir a la Seu d'Urgell.
La reunió va estar encarada sobretot a preparar les consultes del 28-F (febrer): El Vendrell, l'Escala, Molins de Rei,...però també pels qui la fem al 25-A (abril): la Seu d'Urgell, Manresa, Girona, Cervera...
S'està acabant de perfilar una altra data, al juny, per a poblacions més grans com ara Badalona i d'altres que tenen un nombre important d'habitants.
Així doncs, cada vegada són més pobles que s'animen a començar el procés de la Consulta i sempre pensant en la participació de tothom, els qui pensen en el sí, en el no i els qui votin en blanc.