Tres dels alcaldes de la Seu destaquen "l'alt valor pedagògic" de les consultes sobre la independència


Amadeu Gallart, Jordi Ausàs i Albert Batalla valoren positivament la implicació ciutadana en l’organització del referèndum.

Els polítics urgellencs especifiquen que el procés ha de servir “per al debat i la reflexió”.
Tres dels quatre alcaldes que ha tingut la Seu durant l’actual etapa democràtica han destacat aquest dissabte "l'alt valor pedagògic" de la consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà a la capital urgellenca el pròxim 25 d’abril. La plataforma L'Alt Urgell Decideix va reunir al Centre Cívic els polítics Amadeu Gallart (ICV), Jordi Ausàs (ERC) i Albert Batalla (CiU), moderats pel professor i col.laborador de RàdioSeu, Joan Obiols.

L’exalcalde i actual conseller de Governació de la Generalitat, Jordi Ausàs, va valorar positivament que s’hagin creat plataformes ciutadanes en molts municipis per a l’organització del referèndum popular. “S’ha demostrat que hi ha moltes persones que tenen com a objectiu que Catalunya figuri en els mapes polítics d’Europa”, va explicar. Així mateix, va incidir en el fet que “és lloable que la iniciativa de les votacions sorgeixi de la societat civil, que fa una tasca pedagògica per tal de crear consciència nacional, imprescindible per cohesionar-nos i vertebrar-nos com a país”. El polític urgellenc va puntualitzar que tot plegat suposa el primer pas per aconseguir “una majoria política i social a favor de la independència”.

Per la seva banda, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, també va celebrar el procés de participació ciutadana i va felicitar les diverses plataformes “que fomenten el debat i la reflexió per parlar del futur de Catalunya”. Batalla està convençut que la participació de la Seu a la consulta serà alta. En aquest sentit, demana als ciutadans que entenguin el referèndum com “un procés profundament democràtic i important per al futur del país, sigui quin sigui el posicionament individual de les persones que hi prenguin part”.

Per últim, el primer alcalde de l’actual període democràtic, Amadeu Gallart, va qualificar les votacions “d’interessants” perquè demanen la participació de la gent i fan pensar sobre la realitat catalana. “És bo plantejar-nos què volem que sigui Catalunya en un futur no massa llunyà”, comentava. Tanmateix, Gallart va especificar que el procés de declaració de la independència no serà “ni ràpid ni senzill”, parer que van compartir Batalla i Ausàs.

Els polítics de la Seu van assenyalar també el paper integrador de la consulta, que té molt en compte el vot de l’immigrant. Així mateix, van qüestionar obertament l'actitud de l’Estat en el procés consultiu.

Font: Radio Seu








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada