Crònica de la primera reunió

La Plataforma de l’Alt Urgell per a l’Autodeterminació (PAUA) va celebrar aquest dimecres 21 a la nit la primera reunió pública amb l’objectiu de sumar més gent al projecte que ha de culminar amb la celebració de la consulta popular sobre l’autodeterminació de la nació catalana a la nostra comarca.

Una quarantena de persones van assistir a la trobada, i 23 van apuntar-se per formar part de la Plataforma. Durant la reunió es va considerar que la data del 13 de desembre és segurament massa propera per dur a terme la consulta al nostre territori i s’esperarà a fer-la en la segona onada de consultes, prevista o bé al febrer o bé l’abril de l’any que ve.

A partir de preguntes dels assistents, es van repassar diversos punts del Protocol organitzatiu de la consulta sobre la independència, que és el document de treball en què es basen les entitats dels municipis que ja han confirmat la celebració de la consulta el 13 de desembre i que, fins avui, són 76.

A partir d’ara la PAUA ja treballarà amb tota la gent que fins ara ha mostrat interès a formar-ne part i hi ha dos objectius immediats:

- Presentar mocions a tots els ajuntaments de la comarca perquè es pronunciïn sobre la celebració de la consulta popular.

- Començar a preparar l’organització de la consulta de moment a la Seu d’Urgell.


La PAUA valora positivament la resposta ciutadana a aquesta primera crida per adherir-se al projecte autodeterminista comarcal. Amb tot, lamenta la presència de dues persones infiltrades a la reunió, presumiblement pertanyents a alguna força o cos de seguretat de l'Estat, que van fer fotos i van filmar els assistents.

Per sumar encara més gent a la Plataforma, s’han activat diverses vies de contacte:

- La pàgina d’internet http://www.alturgelldecideix.blogspot.com/ (aquesta).
- Les adreces electròniques: alturgelldecideix@gmail.com i alturgell.decideix@gmail.com
- I també s'ha creat un grup al Facebook amb gairebé 200 adherits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada