L'Ajuntament de la Seu aprova la moció de suport a la consulta


La Plataforma de l’Alt Urgell per a l’Autodeterminació (PAUA) es felicita per l’aprovació en el ple municipal de la Seu d’Urgell, ahir, de la moció de suport a la consulta sobiranista. La satisfacció és encara més important si tenim en compte que no hi va haver cap vot en contra. Al ple hi va assistir una representació destacada de la PAUA, que va aplaudir un cop aprovada la moció.

La moció la va presentar l’equip de govern (format per CiU i ERC) i la va defensar la regidora d’ERC Mireia Pellicer, que va destacar que des de la majoria es vol motivar la participació ciutadana perquè això suposa “un enriquiment per a la nostra ciutat”.

El regidor d’IC-V, Josep Maria Carles, va donar suport a la moció “perquè des del nostre partit sempre hem defensat el dret a opinar, a participar, i la llibertat d’expressió”, tot i que també va recalcar que, segons el seu parer, “els drets nacionals de Catalunya es poden veure reconeguts dins d’una Unió Europea forta i d’una Espanya federal i plurinacional”.

El grup del PSC-Progrés es va abstenir en considerar que pel fet que la moció diu expressament que l’Ajuntament es mantindrà al marge del procés, la institució municipal no és competent per pronunciar-se sobre la consulta. Tot i això, el seu portaveu, Jordi Mas, va felicitar la PAUA per haver-se constituït i va dir que “és un fet positiu per a la ciutat”.

Finalment, l’alcalde, Albert Batalla, va assegurar el suport “moral” de l’Ajuntament a la consulta i va subratllar “la feina rigorosa i seriosa” que s’està fent des de la Plataforma. També va incidir que l’organització de la consulta “no és un tema menor, sinó d’aprofundiment democràtic i nacional del nostre país”. I va desitjar a la PAUA “bona feina i molta sort”.

A l’Ajuntament de la Seu també hi és representat el Partit Popular però justament en el ple d’ahir es va donar compte de la renúncia de la seva única regidora, Patrícia Lanau, que ja no va assistir al ple i, per tant, el PP no es va pronunciar sobre la moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada