El gran dia

Doncs sí, el gran dia ja és a tocar. Inauguràvem aquest web el 14 d'octubre del 2009. Aquell dia ens presentàvem com una plataforma cívica que volia impulsar les consultes sobre la independència a l'Alt Urgell. Des de llavors, altres ciutats ja han fet la consulta, la plataforma de l'Alt Urgell ha anat trobant gent que ara estan al capdavant de les tasques organitzatives, ha madurat, ha organitzat actes, ha parlat amb la gent de la comarca i ha fet ressò d'un procés democràtic i civil. El paper de les institucions també ha anat evolucionant, col·laborant amb tot el que han pogut per fer possible que diumenge puguem votar a les consultes que es fan a tres municipis de l'Alt Urgell, els partits polítics s'han posicionat i tres dels alcaldes de la democràcia a la Seu han demanat la participació de la ciutadania.
Diumenge serà el gran dia, un dia per anar a votar però també per gaudir de molts actes que es faran a la Seu. Podreu començar ja el dissabte a la nit amb un concert de tres grups de la comarca o relacionats amb ella.


Diumenge comencen els actes festius, per a petits i grans a les 10 del matí i no acaben fins a les vuit del vespre. N'hi ha per a tots els gustos.

Mentrestant, a la sala Sant Domènec l'acte serà molt més solemne, amb rigorositat i serietat. A Sant Domènec s'hi anirà a exercir el dret a decidir, de 9 del matí a 8 del vespre. Hi haurà 6 meses per poder fer el vot convencional, amb urnes i paperetes i quatre espais habilitats especialment per poder fer el vot electrònic.


 Ens visitarà un Observador Internacional d'Euskalerria, l'Iñaki Varas, regidor d'EA al poble d'Amurrio (Araba). Aquesta persona estarà amb nosaltres des del moment que s'obrin les portes de Sant Domènec fins a mitja tarda. Vindrà per veure com funciona una consulta popular d'aquestes característiques, hi participarà activament al costat de l'organització i podrà valorar el correcte procediment de tota la jornada.
A més, la Seu d'Urgell està de sort, hi votaran dues personalitats rellevants de la política catalana: el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, el sr. Jordi Ausàs i l'alcalde de la Seu d'Urgell, diputat al Parlament de Catalunya i nº 1 de CiU per Lleida a les properes eleccions al Parlament català, el sr. Albert Batalla i això fa que la Seu sigui una ciutat on hi estaran dirigides moltes mirades.
Durant el dia es faran dues estimacions de número de vots, a les 14 h i a les 18 h. A aquestes hores es faran públiques les dades de % de participació. A partir de les 20 h es procedirà a fer el recompte dels vots emesos el dia 25 d'abril, juntament amb el dels vots anticipats. Tot aquest procés serà seguit molt rigorosament per la Junta Electoral Local que estarà tot el dia a la sala Sant Domènec per controlar que no es produeixi cap irregularitat. Al final de la jornada, la Junta Electoral Local farà públic l'escrutini de vots i el % de participació.

Nosaltres, a la vegada i durant tot el dia, anirem informant-vos del que passa a Sant Domènec i als altres dos municipis a través d'aquest bloc, el Facebook i el Twitter. A la columna de la dreta podeu veure la finestra del Twitter on aniran apareixent els missatges.


També publicarem alguna entrada amb fotos dels esdeveniments més importants de la jornada. Així podreu saber tot el que va succeint sense ser-hi presents tot el dia. L'últim missatge que publicarem el diumenge 25 d'abril serà el del resultat de l'escrutini i el % de vots emesos. L'endemà tocarà fer balanç però això ja serà una altra història...
El gran dia ja és a tocar i ens trobarem tots a la sala Sant Domènec de la Seu, a Anserall i a Oliana. I segur que serà una gran festa, la gran festa de la democràcia, la gran festa de la gent del carrer.
Ara ja ho sabem tots, i com molt bé diu l'Alba a l'espot de la tele: el 25 d'abril, tu decideixes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada