El vot electrònic a la Seu d'Urgell

El diumenge, a la Seu d'Urgell es podrà votar electrònicament. Algunes poblacions de Catalunya que faran les consultes el 25 d'abril tindran la possibilitat de fer-ho electrònicament. Hi ha dos modalitats de vot electrònic.
Un primer és el que es farà a Lleida i quatre poblacions més de Catalunya. Per poder fer aquesta modalitat de vot es necessita el DNI electrònic, amb el PIN que es dóna quan s'expedeix el document d'identitat. Això permet votar per Internet sense haver d'anar al col·legi electoral però, actualment, no tothom té aquest tipus de DNI.
A la Seu d'Urgell i Santpedor la modalitat de vot electrònic és diferent. A la nostra ciutat el vot electrònic el podrà fer qualsevol ciutadà urgellenc que vagi a votar a la sala Sant Domènec, el dia 25 d'abril. És indiferent el tipus de document que es dugui ja que no es necessita el DNI electrònic. Un cop a Sant Domènec, si es vol votar electrònicament, es donarà un codi personal dins un sobre tancat a la persona interessada i s'accedirà a una urna electrònica, sense necessitat d'agafar cap papereta. Personal especialitzat s'encarregarà d'acompanyar i assessorar la gent que vulgui exercir el vot d'aquesta manera.
A la sala Sant Domènec, de 9 del matí a 20 del vespre, hi haurà sis urnes de vot convencional, amb papereta, i quatre urnes de vot electrònic per qui vulgui experimentar aquesta nova modalitat de votació. Recordeu que, si al vostre document d'identitat no consta l'actual domicili, podreu demanar un certificat d'empadronament a la sala Sant Domènec el mateix diumenge, 25 d'abril, i gratuïtament.

Aquesta modalitat de vot electrònic és un pas endavant en l'aplicació de les noves tecnologies en un procés participatiu. Aquest facilita el recompte de vots, evita errors en el procés de votació i permet reduir els costos econòmics i mediambientals que representa la impressió de les paperetes. A part, garanteix, igual que els mecanismes tradicionals, la confidencialitat i la integritat del vot.

Podeu veure com va funcionar el vot electrònic a Alella el passat 28 de febrer en aquest vídeo de Vilaweb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada