Matthew Tree dona suport a la consulta del 25 d'abril


Matthew Tree diu a la Seu que les consultes “són l’acció popular més impressionant” que ha vist a Catalunya en els 25 anys que fa que hi viu.
 L’escriptor d’origen anglès Matthew Tree va tornar a donar ahir a la Seu d’Urgell el seu suport a les consultes sobiranistes que s’impulsen arreu del territori. Després de 25 anys vivint a Catalunya, Tree assegura que les consultes “és el més important que he vist aquí en tot aquest temps, ja que tothom pot votar sobre un aspecte realment important, i el fet que siguin al·legals o no oficials potser és el més interessant de tot, perquè estan fetes per persones normals, i no per polítics als quals els marca l’agenda el seu partit.” “És el moviment popular, l’acció popular, més impressionant que he vist en tot aquest temps, i no sóc l’únic estranger que ho diu,” va afirmar.
L’escriptor va animar els urgellencs a votar en el referèndum del dia 25 citant una “vella dita anarquista” que diu: Si votar pogués canviar realment alguna cosa, votar seria il·legal. “I les consultes són una mostra d’això: la raó per la qual no són oficials és perquè són tan importants, perquè podrien canviar alguna cosa i de fet ja l’estan canviant: han posat la independència política d’aquest país damunt del mapa de tal manera que ara la gent no pot esquivar el tema,” va indicar.
Tree considera que la classe política es dedica “a canviar-ho tot perquè tot quedi igual”, i opina que els referèndums sobiranistes es desmarquen de la política justament perquè “busquen fer un canvi de debò”. “Si aquestes consultes comencen a fer moure la gent canviaria el futur dels nostres fills, però si no fem res, ningú no ens escoltarà,” va dir. I va remarcar la importància que els residents estrangers puguin votar: “Jo només tinc permís per votar a les municipals i a les europees, i ni l’una ni l’altra no em diuen gaire cosa, però en aquesta consulta, quan es faci a Barcelona, podré votar, i això, després de 25 anys aquí, per mi és fantàstic.”
Per acabar, Matthew Tree va recordar l’exemple de Gelida, on fins ara hi ha hagut la participació més baixa al referèndum, “però fins i tot allà hi va haver més gent que va votar a favor de la independència que la que mai havia votat per qualsevol dels partits que hi ha a l’ajuntament”. I va opinar que “el canvi ha començat, des d’Arenys de Munt la mentalitat de la gent ha canviat”.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada